کرونای جدید (نام علمی: Wuhan seafood market pneumonia virus) یا کروناویروس ووهان با نام رسمی کووید-۱۹ (19-COVID)، یک گونه از فرمانرو کروناویروس و منشأ بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ است؛ که بهصورت مخفف 2019-ncov نامیده شده و در زبان عامه به آن ویروس کرونای ووهان گفته میشود. با عبور تعداد قربانیان ویروس کرونا از مرز ۱۰۰۰ نفر سازمان جهانی بهداشت برای بیماری ناشی آن نام رسمی انتخاب کردهاست – کووید ۱۹ (۱۹-COVID) که اشارهای دارد به «کرونا»، «ویروس»، «بیماری» و سال 2019. این ویروس باعث شیوع کروناویروس ووهان است. توالییابی دیانای نشان داده که این ویروس با آر اِن اِی (RNA) تک رشتهای و با سو مثبت و از نوع کروناویروس است.
پیدایش
نخستین عفونت شناخته شده انسانی در اوایل دسامبر رخ داد.این ویروس برای نخستین بار در میانهٔ دسامبر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان، چین شیوع یافته، که احتمالاً ناشی از یک حیوان آلوده بودهاست. کرونای جدید سپس در همهٔ استانهای چین شیوع پیدا کردهاست.
علائم
بیماریزایی این ویروس سیستم تنفسی را تحت تأثیر قرار میدهد و علایمی مشابه سرماخوردگی ساده را ایجاد میکند. علایم ویروس کرونا شامل: اختلالات تنفسی، آبریزش بینی، سرفه خشک، سرگیجه، گلو درد و بدن درد است که میتواند با سر درد و تب نیز همراه باشد و تا چند روز به طول میانجامد. در افرادی با نقص سیستم ایمنی، افراد مسن و کودکان این علایم میتواند شدیدتر شده و ذاتالریه و برونشیت را ایجاد کند.
درمان و پیشگیری
در حال حاضر درمان مشخصی برای این ویروس در دست نیست اما تحقیقات در این مورد ادامه دارد. بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری عدم تماس با افراد و اشیای آلودهاست. عدم تماس دست به چشم، دهان و بینی و شستن دستها به صورت مداوم با صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه نیز در جلوگیری از انتشار بیماری موثرند.
جهت مطالعه بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید
منابع:ویکی پدیا